آموزش نرمافزار حسابداری هلو
آموزش نرم افزار حسابداری هلو در تبریز به زبان ساده
آموزش نرمافزار حسابداری هلو، یکی از معروف ترین و پر استفاده ترین نرم افزارهای حسابداری در بازار کار است. نرم افزار هلو یکی از نرم افزارهای طراحی شده توسط شرکت طرفه نگار است که به حسابداران و اپراتورهای ثبت اسناد کمک می کند تا آسان تر و صحیح تر، اطلاعات حسابداری را ثبت و خروجی آن که همان گزارشات مالی است را تهیه کنند.
توضیحات تکمیلی در مورد آموزش نرمافزار حسابداری هلو
آموزش نرمافزار حسابداری هلو یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین رشته ها برای ورود به بازار کار است. امروزه هیچ بنگاه اقتصادی و کسب و کاری را نمیبینید که به حسابدار نیاز نداشته باشد. حسابدار موظف است با تجزیه و تحلیل و طبقه بندی اطلاعات کسب و کار، گزارشات مالی جهت تصمیم گیری و پیشبرد اهداف موسسه را به مدیریت مجموعه ارائه دهد.
قبل از ظهور نرم افزارهای حسابداری، یک حسابدار این گزارشات را به صورت دستی و دفتری انجام می داد، این کار بسیار هزینه بر و وقت گیر بود و اشتباهات زیادی در محاسبات رخ می داد. پس از ورود نرم افزارهای حسابداری، یکی از مهارت هایی که برای استخدام یک حسابدار باید داشته باشد علم کار کردن با این نرم افزارها است.
بخش اول دوره آموزش نرمافزار حسابداری هلو
پس از نصب و راه اندازی نرم افزار حسابداری هلو ، بخش اول دوره ثبت سند افتتاحیه فعال در برنامه است.
برای ثبت سند افتتاحیه دو حالت ثبت دستی و ثبت اتوماتیک وجود دارد. که بطور پیش فرض ثبت سند اتوماتیک فعال می باشد برای ثبت سند دستی باید از منوی تنظیمات – بر روی گزینه تنظیمات نرم افزار کلیک کنید. در فرم تنظیمات از سمت چپ بر روی آیتم امنیتی کلیک کنید.
در انتهای فرم، از قسمت ثبت سند افتتاحیه، نوع ثبت سند خود را انتخاب نمایید.
نکته: با انتخاب گزینه ثبت سند دستی و تایید فرم تنظیمات، جهت اعمال تغییرات انجام شده باید یک بار برنامه را بسته و مجددا باز شود. لازم بذکر میباشد با ثبت سند افتتاحیه بصورت دستی در طی دوره فقط امکان اصلاح مقادیر کالا، طرف حساب، چک، بانک و صندوق وجود دارد و سایر سرفصل های درج نشده در این لیست، جهت اصلاح در دسترس نمی باشند.
در ثبت اتوماتیک سند افتتاحیه، در صورت وجود کالا در انبار، موجودی نقدی (بانک یا صندوق)، مانده بدهکاری یا بستانکاری طرف حساب ها و یا مشتریان خود، می توانید با استفاده از منوهای مخصوص هر بخش اقدام به درج اطلاعات فوق نمایید.
امکانات اصلی موجود در دوره آموزش نرمافزار حسابداری هلو
- کالا
- طرف حساب
- حساب بانکی
- صندوق/بانک
- دریافت چک
- پرداخت چک
معرفی تعریف انبار و معرفی کالاها در دوره نرم افزار حسابداری هلو
جهت سهولت در استفاده و جستجو، در نرم افزار هلو کالاها در 3 سطح طبقه بندی می شوند:
سطح اول: گروه اصلی
گروه اصلی اولین سطح طبقه بندی کالاها است و در نرم افزار هلو تا 100 گروه اصلی قابل تعریف است. در چگونگی گروه بندی دقت فراوانی نیاز است زیرا طی کار با برنامه به هیچ عنوان امکان تغییر گروه های اصلی کالاها وجود ندارد. چگونگی گروه بندی به نوع فعالیت و تشخیص حسابدار مربوط است. از گروه بندی اصلی می توان برای طبقه بندی قسمت های مختلف واحد تجاری (مثلا تولیدی، خدماتی، بازرگانی و…) استفاده کرد.
سطح دوم: گروه فرعی
دومین سطح از طبقه بندی کالاها، گروه فرعی است. برای هر گروه اصلی 100 گروه فرعی قابل تعریف است. از این گروه بندی می توان برای طبقه بندی بهتر محصولات و کالاها استفاده کرد. براي تعريف گروه هاي اصلي و فرعي از مسير اطلاعات اول دوره/کالاي اوليه انبار / گروه بندي كالا اقدام نماييد. در این پنجره میتوانید با انتخاب گروه اصلی یا فرعی و با فشردن کلید F7 و یا کلیک بر نماد مشخص شده گروه مورد نظر را تعریف کنید.
سطح سوم: تعریف کالا
بعد از تعریف گروه های اصلی و فرعی میتوانید تا 1000 کالا را در هر گروه فرعی تعریف کنید. جهت تعريف کالا بايد از مسير اطلاعات اول دوره/ کالاي اوليه انبار/ کالاي اوليه انبار اقدام نماييد. سپس در پنجره باز شده، گروه اصلی و فرعی مربوطه را انتخاب کنید و با فشردن کلید F7 و یا کلیک بر روی نماد مشخص شده، وارد پنجره معرفی کالا شوید. در این پنجره بابد نام و کد کالا را وارد کنید. اگر
تیک گزینه کد اتوماتیک فعال باشد سیستم به صورت خودکار به کالای وارد شده، کدی را تخصیص می دهد.
در منوی اطلاعات اول دوره – قسمت کالای اولیه انبار –گروه بندی کالا – گروه های اصلی که همان انبارهای شما هستند را معرفی و سپس برای هر انبار گروه های فرعی یا دسته های کالاهای خود را معرفی نمایید.
اجزای پنجره کالا
1- مشخصات کالاها
پنجره کالا برای وارد کردن مشخصات کالاها به سه سربرگ تقسیم شده است:
- مشخصات اصلی: در این سربرگ، مشخصاتی مانند میانگین قیمت خرید، میانگین قیمت فروش، تعداد کالا و شرایط مالیات و عوارض تعیین می شود.
نکته قابل توجه این است که ورود مستقیم اطلاعات در قسمت های قیمت خرید و تعداد تنها در ابتدای دوره قابل انجام است و بعد از پایان عملیات اول دوره تنها با ثبت فاکتور خرید قابل تغییر است. اگر کالا در ابتدای دوره موجودی داشته باشد، وارد کردن میانگین قیمت خرید الزامی است. منظور از قیمت فروش، قیمت فروش یک واحد از کالاست. در بخش توضيحات نیز مي توانيد توضيحاتي را در رابطه با كالا ثبت نماييد.
- مشخصات فنی: در این بخش اطلاعات فنی کالا ثبت می شود. در قسمت تاریخ، تاریخ ثبت کالا وارد می شود. درقسمت مکان، محل قرارگیری کالا ثبت می شود. در بخش مدل و سازنده نیز، مدل و سازنده محصول ثبت می شود.در قسمت مشخصات فني مي توانيد 6 مشخصه فني مختلف براي کالا ثبت نمود كه در گزارشات كالا از آنها استفاده مي شود. براي تغييرنام مشخصات فني مي توانيد از مسير اطلاعات اول دوره/ تنظيمات نرم افزار/ كالا/ كار خدماتي اقدام نماييد.
- مشخصات تنظیمی: در قسمت مشخصات تنظيمي تعداد حداقل و حداكثر كالا وارد می شود. در قسمت حداقل مقدار نقطه سفارش کالا یعنی حدي که تعداد کالا نبايد از آن کمتر شود و در قسمت حداكثر، مقدار حداکثر تعداد کالايي که مي تواند در انبار وجود داشته باشد، وارد مي گردد. چنانچه در اثر خرید یا فروش تعداد کالا از این تعداد کمتر یا بیشتر شود، برنامه پیغام خواهد داد.
در این منو ابتدا از طریق کلیک بر روی آیتم کالای جدید، نام کالای خود را وارد نمایید . در سربرگ مشخصات اصلی می توانید تعداد و میانگین قیمت خرید را وارد کنید. میانگین قیمت خرید فقط در اول دوره فعال می باشد و در طی دوره بصورت اتوماتیک توسط نرم افزار محاسبه می گردد.
معرفی طرف حساب در نرم افزار حسابداری هلو
در فرم طرف حساب ، با کلیک بر روی طرف حساب جدید نام طرف حساب خود و مانده بدهکاری یا بستانکاری یعنی همان تراز نسیه اول دوره شخص را وارد کنید.
اجزای پنجره طرف حساب
مشخصات طرف حساب
پنجره طرف حساب جهت وارد کردن مشخصات به چهار سربرگ تقسیم شده است:
1- مشخصات شخصی: در این سربرگ می توانید اطلاعات تماس، اطلاعات شخصی، کد اقتصادی، شغل و آدرس طرف حساب را وارد کنید. همچنین در بخش طبقه بندی می توانید طرف حساب ها را بر اساس منطقه دسته بندی کنید. برای ایجاد منطقه جدید باید از مسیر امکانات/طبقه بندی جدید اقدام کنید.
2- مشخصات مالی: اطلاعات مالی طرف حساب مانند درصد تخفیف، جمع تخفیفات تاکنون و همچنین حد اعتبار در این سربرگ نشان داده می شود. درصد تخفیف وارد شده در این بخش در تمامی فاکتورهایی که در آینده به نام طرف حساب مورد نظر ثبت می شود، منظور می گردد. همچنین در بخش مانده بدهکار می توانید تراز نسیه اول دوره را تغییر دهید.
3- تعریف نوع حساب: در این سربرگ اطلاعاتی مانند نوع رابطه واحد تجاری با طرف حساب (خریدار، فروشنده و یا واسطه)، حقیقی یا حقوقی بودن، ایرانی یا خارجی بودن و وضعیت حضور در لیست سیاه ثبت می شود.
4- مشخصات بانکی: در این سربرگ می توانید با کلیک روی گزینه مشخصات بانکی جدید، مشخصات بانکی طرف حساب مانند نام بانک، شماره حساب، شماره شعبه و… را وارد کنید.
معرفی صندوق نرم افزار حسابداری هلو
چهارمین مرحله از مراحل آماده سازی نرم افزار در ابتدای دوره، معرفی صندوق ها و تنخواه گردان های واحد تجاری است. در این مرحله با دو قسمت گروه صندوق و گروه تنخواه گردان مواجه می شویم.
گروه صندوق
قبل از معرفی صندوق ها، ابتدا باید گروه صندوق مورد نظر را تعریف کنید. شما می توانید از مسیر اطلاعات اول دوره/صندوق و تنخواه گردان/گروه صندوق وارد پنجره گروه صندوق شوید. در نرم افزار هلو یک گروه صندوق پیشفرض به نام “صندوقها” وجود دارد. شما می توانید گروه های دیگری را نیز با فشردن دکمه F7 و یا کلیک بر روی گزینه “جدید”، ایجاد کنید.
صندوق
پس از افزودن گروه صندوق مورد نظر، جهت ایجاد صندوق باید از مسیر اطلاعات اول دوره/صندوق و تنخواه گردان/صندوق، اقدام نمایید. در پنجره باز شده بعد از انتخاب گروه صندوق مورد نظر، می توانید با فشردن کلید F7 و یا کلیک بر روی گزینه جدید، صندوق
جدیدی را ایجاد کنید.
آموزش معرفی حساب بانکی در اول دوره
حساب های بانکی خود را نیز می توانید از طریق فرم حساب بانکی در سیستم تعریف نمایید.
آموزش دریافت و پرداخت چک
فرم های دریافت چک و پرداخت چک به منظور ثبت چک های گرفته شده یا داده شده به مشتریان می باشند.
با استفاده از آیتم دریافت چک میتوانید مشخصات چک های دریافتی خود را در سیستم ثبت نمایید. برای ثبت مشخصات چک های پرداختی خود از آیتم پرداخت چک استفاده نمایید.
پس از درج اطلاعات فوق از منوی اول دوره بر روی گزینه انتهای عملیات اول دوره کلیک کنید. با این عمل سند افتتاحیه بصورت اتوماتیک توسط سیستم ثبت شده و برنامه بسته میشود با بازکردن مجدد نرم افزار حسابداری هلو وارد طی دوره خواهید شد.
جمع بندی
ورود اطلاعات اول دوره اولین و مهم ترین بخش از روند کار با نرم افزار هلو است. ورود اطلاعات اول دوره به عنوان یک پروژه حسابداری در بازار کار حسابداری شناخته می شود و فرصتی مناسب برای درآمدزایی دانشجویان و حسابداران پاره وقت است.
امیدواریم از این پست آموزشی بهره لازم را برده باشید.
دیدگاه (1)
[…] از نصب نرم افزار هلو، روی آیکون آن دو بار کلیک کنید تا اجرا شود. اولین گزینه […]