حسابداری در شرکت بازرگانی تبریز
حسابداری شرکت بازرگانی
حسابداری به شاخه های متعددی تقسیم شده است. یکی از مهمترین شاخه های حسابداری، حسابداری در شرکت بازرگانی تبریز می باشد. شرکت بازرگانی به شرکت هایی اطلاق می شود که کالایی را از خارج از کشور وارد نماید بدون اینکه در تولید آن نقشی داشته باشد. کالای وارد شده بدون هیچ تغییری در شرکت بازرگانی به بازار عرضه می شود. در شرکت های بازرگانی خرید و فروش محصولات به صورت نسیه امکان پذیر است که در بخش تخفیفات معمولا شرکت ها برای کسب سود بیشتر، فروش اعتباری را در اولویت قرار می دهند و در این خصوص تخفیفاتی شامل تجاری، نقدی، توافقی، برگشت از فروش قرار می دهند که در این حالت خریدار نقدینگی خود را ذخیره و فروشنده نیز زودتر حساب های دریافتی خود را نقد می کند.
وظایف حسابداری در شرکت بازرگانی تبریز
اما یکی از واحدهایی که می تواند مدیریت مالی یک شرکت بازرگانی را تسهیل نماید واحد حسابداری در شرکت بازرگانی تبریز می باشد. برای یک حسابدار در شرکت بازگانی وظایفی تعیین شده است که از جمله وظایف حسابداری در شرکت بازرگانی تبریز میتوان به عناوین زیر اشاره کرد
- ثبت سند حسابداری شرکت بازرگانی
- تهیه صورت مالی
- تنظیم ترازنامه یا صورت وضعیت مالی
- تهیه صورت سود و زیان
- تهیه صورت گردش نقدینگی شرکت
- تهیه صورت سود و زیان جامع شرکت
- حساب حقوق و دستمزد کارکنان
- تهیه اظهارنامه مالیاتی
شرکت های بازرگانی
شرکت بازرگانی، شرکتی است که کالایی را بدون آن که در تولید آن نقش داشته باشد، می خرد و یا وارد می کند و سپس بدون ایجاد هیچ گونه تغییری آن را در بازار به فروش می رساند. بنابراین با توجه به تعریفی که از شرکت های بازرگانی و فعالیت های آنها ذکر شد، می توان گفت که حسابداری شرکت های بازرگانی، مقررات و شرایط خاص خود را دارد که بسیار حائز اهمیت است.
حسابداری در شرکت بازرگانی تبریز، دارای 2 نوع سیستم ثبت می باشد.
سیستم دائمی
در سیستم دائمی، در هر دوره از خرید و فروش محصول، حساب موجودی کالا بدهکار و بستانکار می گردد و مقدار و قیمت آن نیز ثبت می شود در نتیجه اگر موجودی کالا افزایش یابد و یا اگر موجودی کالا کاهش یابد، بایستی در حساب ها ثبت گردد.
سیستم ادواری
در سیستم ادواری ثبتی، موجودی و بهای محصول در طی یک دوره، در دفاتر و حساب ها ثبت نمی شود و در طول آن دوره مالی، گردشی ندارد. سپس در پایان سال مالی و با شمارش مقدار محصول و کالاها و قیمت آنها، به عنوان موجودی پایان دوره آن سال و موجودی ابتدای دوره سال جدید در دفاتر و ترازنامه ثبت می شود که با استفاده از روش گردش بهای تمام شده کالا صورت می گیرد.
استانداردهای حسابداری بازرگانی
در ایران 33 استاندارد حسابداری وجود دارد که استانداردهای حسابداری بازرگانی نیز شامل آن خواهد شد. این قوانین حسابداری بازرگانی توسط کمیته تدوین استانداردهای حسابداری تدوین شده و برای همه حسابداران و حسابرسان لازم الاجرا می باشد. این استاندارهای حسابداری نحوه ارائه صورت های مالی، نحوه ارائه ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و … می باشد. این قوانین به قدری اهمیت دارند که در دانشگاه ها آن را تدریس می نمایند و هر فردی که تصمیم دارد وارد حیطه حسابداری شود باید آنها را بداند.
انواع شرکت های بازرگانی
انواع و اقسام شرکت های بازرگانی در تبریز بر اساس قوانین و مقررات تجارت به شرح زیر هستند:
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت سهامی
- شرکت تضامنی
- شرکت نسبی
ویژگی نرم افزار حسابداری مناسب برای شرکت بازرگانی
تمامی نرم افزارهای حسابداری قسمت های مشخصی برای حقوق و دستمزد، انبار، مالیات، ثبت سند و … دارند.اصلی ترین موضوع در هنگام خرید نرم افزار براورد میزان بزرگی شرکت است. از آنجایی که نرم افزارهایی که برای شرکت های بزرگ طراحی شده اند قیمت بیشتری دارند بهتر است نرم افزاری تهیه نمایید که مناسب بزرگی شرکت شما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید